Ekberg och Jägare tillbaka i rutan

Kungsbacka (JJ) I drygt 23 år har duon Ekberg/Jägare producerat jaktfilmer riktade till jägarkåren och nu är det dags igen. Jaktlust säsong fem har premiär den tionde november i TV12.

Ny säsong av Jaktlust på G. Foto: Pressbild
Den 16:e augusti är råbocken lovlig och det har blivit något av ett heligt datum för den svenska jägarkåren – Vår största årliga jaktpremiär näst efter älgjakten.

Att sakta smyga runt i markerna i sensommarkvällen, spana, speja och locka utgör startskottet på jaktsäsongen för många jägare.  

Jaktlust säsong fem inleder med just jakt efter råbock. Under seriens gång kommer tittarna sedan få följa med på bland annat jakt med trädskällare efter skogsfågel, gåsjakt, jakt med drivande hund och de besöker också Skottland för klassisk jakt på hedarna efter kronhjort. I senare avsnitt så kommer de även kika lite närmare på jakt med kulvapen och skytteträning.

Jaktlust sänds i TV12 på måndagar klockan 19.30 med start den 10/11. Programserien innehåller åtta avsnitt.

Samtliga fyra tidigare säsonger kan också just nu ses fritt på Jaktlust.com

Just nu klipper Ekberg och Jägare även en hyllningsfilm om vännen och kollegan Klas Ingesson som nyligen gick bort efter en lång tids kamp mot cancer. Klas Ingesson medverkade i flera säsonger av serien Jakt & Jägarliv som producerades av Thomas Ekberg och Mikael Jägare. Filmen kommer kunna ses fritt på Jaktlust.com och Jaktfilm.se.

De två jägarprofilerna vill också uppmana jaktbranschen och jägarkollegor att skänka en slant till Cancerfonden.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser