Eftersöksutbildning i björnpark

Junsele(JJ) Både hundar och jägare har utbildats i eftersök vid Junsele björnpark. – Det här är en unik utbildning som vi kommer att ha mycket nytta av i framtiden, säger Roger Wiklander, polisens länsansvarige i viltfrågor, till allehanda.se.

Det unika är att polisen är huvudman för kursen. Wiklande pekar på att det sker omkring
1 000 viltolycker per år i länet och att det är polisen som har ansvar för dessa.

Ekipagen fick utbildningen både i hägnet och genom spårning.I hägnet fick man testa hur hundarna reagerade vid närkontakt med björnarna.
Sedan fick ekipagen testa att spåra ute i skogen. 

Ekipagen som får godkänt efter utbildningen ska polisen använda o skarpt läge vid eftersök på rovdjur som skadats i trafiken.
Det här rapporterar allehanda.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser