Eftersökspengar betalas tillbaka

Stockholm (JJ) De 63 miljoner kronorna som saknas i Viltvårdsfonden eftersom Trafikverket inte ersatt eftersöksjägares kostnader kommer att betalas tillbaka.

Landsbygdsdepartement erkänner att det skett ett misstag och byråkratin kring ersättningssystemet lett till att pengarna försvunnit.

– 2010 skulle man i regleringsbrevet till kammarkollegiet ha skrivit att kollegiet skulle rekvirera pengar från Trafikverket för de här kostnaderna, det här glömts bort.  Ett rent misstag. Vi försöker rätta till det nu. Viltvårdsfonden ska inte lida någon skada, säger Tomas Dahlman, chef för Jakt-, fiske- och sameenheten till Svensk Jakt.

För att pengarna ska komma till rätta krävs en ändring i regleringsbrevet.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser