Eftersökspengar betalas tillbaka

Stockholm (JJ) De 63 miljoner kronorna som saknas i Viltvårdsfonden eftersom Trafikverket inte ersatt eftersöksjägares kostnader kommer att betalas tillbaka.

Landsbygdsdepartement erkänner att det skett ett misstag och byråkratin kring ersättningssystemet lett till att pengarna försvunnit.

– 2010 skulle man i regleringsbrevet till kammarkollegiet ha skrivit att kollegiet skulle rekvirera pengar från Trafikverket för de här kostnaderna, det här glömts bort.  Ett rent misstag. Vi försöker rätta till det nu. Viltvårdsfonden ska inte lida någon skada, säger Tomas Dahlman, chef för Jakt-, fiske- och sameenheten till Svensk Jakt.

För att pengarna ska komma till rätta krävs en ändring i regleringsbrevet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser