Eftersöksjägare väntar på utrustning från polisen

JÖNKÖPING(JJ). Eftersöksjägarna väntar fortfarnde på den skyddsutrustning som polisen lovat att ge dem. Nu har Jägareförbundet ordnat fram varselvästar till jägarna.

– I det nya systemet som finns så finns det ett utrustningspaket, man ska ha varselvästar, kepsar och sådana saker för att visa att man är eftersöksjägare. Tyvärr har inte polisen lyckats få fram det så nu har Jägarförbundet här i länet tagit fram en väst som uppfyller alla kraven enligt ”arbete på väg” och vi har kunnat finansiera den genom att få med några sponsorer också, säger Bertil Nilsson, ordförande i Svenska jägarförbundets länsavdelning, till Sveriges Radio P4 Jönköping. 

Eftersöksjägarna arbetar på direkt uppdrag från Rikspolisstyrelsen. Men de väntar fortfarande på utrustning från polisen, det handlar bland annat om varselvästar och ficklampor. 
På Rikspolisstyrelsen uppger man för Sveriges Radio P4 Jönköping att jägarna kommer att få all utrustning inom några månader. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser