Eftersöksjägare väntar på utrustning från polisen

JÖNKÖPING(JJ). Eftersöksjägarna väntar fortfarnde på den skyddsutrustning som polisen lovat att ge dem. Nu har Jägareförbundet ordnat fram varselvästar till jägarna.

– I det nya systemet som finns så finns det ett utrustningspaket, man ska ha varselvästar, kepsar och sådana saker för att visa att man är eftersöksjägare. Tyvärr har inte polisen lyckats få fram det så nu har Jägarförbundet här i länet tagit fram en väst som uppfyller alla kraven enligt ”arbete på väg” och vi har kunnat finansiera den genom att få med några sponsorer också, säger Bertil Nilsson, ordförande i Svenska jägarförbundets länsavdelning, till Sveriges Radio P4 Jönköping. 

Eftersöksjägarna arbetar på direkt uppdrag från Rikspolisstyrelsen. Men de väntar fortfarande på utrustning från polisen, det handlar bland annat om varselvästar och ficklampor. 
På Rikspolisstyrelsen uppger man för Sveriges Radio P4 Jönköping att jägarna kommer att få all utrustning inom några månader. 

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser