Eftersöksjägare tror inte på älgövergångar

Örebro(JJ) Eftersöksjägare i Örebro län tror inte så mycket på Trafikverkets idé att skapa särskilda älgpassager över järnvägen - för att färre älgar ska bli påkörda.

Den beräkning som gjorts tyder på att dessa olyckor kostar cirka 1-1,5 miljarder kronor per år för samhället. Örebro län är hårdast drabbat av den här typen av viltolyckor. Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro.

Trafikverket tänker sig viltstängsel efter järnvägen, med passager för att älgar ska kunna komma över järnvägen.

– Man har gjort det här experimentet på västkusten över E6:an och vad jag har hört hittills så funkar det så där, säger Leif Granlöf, eftersöksjägare i länet, till Sveriges Radio P4 Örebro.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser