Eftersöksjägare letar efter trafikskadad björn

Västerbotten (JJ) Polisen befarar att en björn blivit påkörd och skadad. Eftersök pågår.

Chauffören tror att det kan ha varit en björn han körde på. Eftersök pågår. Arkivbild: Istock

Folkbladet berättar att en viltolycka inträffade vid 00.40-tiden längs väg 95, någon kilometer utanför Åliden i riktning mot Boliden.

Chauffören, som körde olycksbussen, tror att det han ha varit en björn han körde på. Han är osäker, bland annat på grund av mörker.
Eftersöksjägare är ute och söker efter det påkörda djuret.

– Vi vill veta om det kan bekräftas att det faktiskt var en björn och om björnen i så fall är skadad. Vi ville också veta om eftersöksjägaren är hemma helskinnad, säger Peder Jonsson vid polisens kommunikationscentral.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser