Eftersöksjägare letar efter trafikskadad björn

Västerbotten (JJ) Polisen befarar att en björn blivit påkörd och skadad. Eftersök pågår.

Chauffören tror att det kan ha varit en björn han körde på. Eftersök pågår. Arkivbild: Istock

Folkbladet berättar att en viltolycka inträffade vid 00.40-tiden längs väg 95, någon kilometer utanför Åliden i riktning mot Boliden.

Chauffören, som körde olycksbussen, tror att det han ha varit en björn han körde på. Han är osäker, bland annat på grund av mörker.
Eftersöksjägare är ute och söker efter det påkörda djuret.

– Vi vill veta om det kan bekräftas att det faktiskt var en björn och om björnen i så fall är skadad. Vi ville också veta om eftersöksjägaren är hemma helskinnad, säger Peder Jonsson vid polisens kommunikationscentral.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser