Eftersöksjägare fann påkörd man

Kungsbacka (JJ) En rapporterad viltolycka visade sig i vara något betydligt obehagligare när en en eftersöksjägare kallades ut till E6:an strax söder om Kungsbacka i går kväll.

Arkivfoto: Per Jonson

En kvinna hade krockat med något hon uppfattat som vilt på E6:an i går kväll. Viltolyckan rapporterades till Polisen som skickade ut en eftersöksjägare till platsen, rapporterar Norra Halland.

– Jag blev inringd till något som beskrevs som en vildsvinsolycka och var på plats ungefär en timme efter olyckan. Jag ville ju helst inte göra något på motorvägen när Polisen inte kunde bistå. Men de hade meddelat att de inte åkte ut på sånt här, säger eftersöksjägaren.

Något vildsvin hittades inte. En nedsläckt bil noterades dock strax före olycksplatsen och när eftersöksjägare började söka av gräsområdet mellan motorvägsfilerna upptäcktes först en sko och lite längre fram plastdetaljer från krocken.

– Jag var ju helt inställd på att hitta ett dött vildsvin. Bilen var ordentligt intryckt i vänster framdel så jag förstod att det smällt ordentligt.

Plötsligt syns något längre fram och eftersöksjägaren kan konstatera att det är en människokropp,

– Jag ringer 112 och Polis, räddningstjänst samt ambulans kommer direkt. Hela motorvägen stängs av.

Den påkörda mannen dödförklaras  på sjukhuset. Kvinnan som körde bilen är inte misstänkt för brott men bilen ska undersökas för att försöka klarlägga händelseförloppet.

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser