Eftersöksjägare anonyma på grund av hotbild

Västerbotten (JJ) Polisen i Region Nord håller sina speciella rovdjursjägare anonyma. Det är hotbilden mot människor som avlivar trafikskadade rovdjur som fått polisen att hemlighålla identiteten på specialutbildade eftersöksjägare

P4 Västerbotten berättar att Polisen i Region Nord just nu utbildar 20 jägare och deras hundar. De ska få specialkompetens för att spåra upp och avliva skadade rovdjur.

Händelserna i Värmland 2016, då en eftersöksjägare hotades och bland annat fick sina bilar vandaliserade efter att ha avlivat en svårt trafikskadad varg, har lett till att eftersöksjägarnas nu hålls hemliga i de norra delarna av Sverige.

– Vi har valt att inte offentliggöra de här personerna eftersom det finns en viss hotbild mot den, säger Joacim Lundqvist, som arbetar med viltolycksfrågor hos polisen, till P4 Västerbotten.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser