Eftersöket på jämtlandsvarg återupptas

Först beslutade polisen att lägga ned eftersöket på den varg som blev påkörd i Nordvästra Jämtland. Nu är det gjort en "kovändning" i ärendet och ett nytt polisbefäl har fått ansvaret som nu sätter in helikopter i jakten på den skadade vargen.

Nu gäller nya bud från polisen vad gäller spårning av den påkörda vargen. Andrew Sörensson vid polisen i Östersund har tagit över befälet. – Tidigare uppgifter att länsstyrelsen ska ta över ärendet stämmer inte. Vi hoppas i morgon kunna söka rätt på vargen med hjälp av helikopter. Allt hänger på vädret, säger kriminalinspektör Sörensson vid östersundspolisen.

– Då vargen verkar vara så allvarligt skadad är det vår uppgift att avliva djuret så det slipper plågas mer, fortsätter Sörensson.

Att fortsätta sökandet till fots är uteslutet i nuläget. Senaste dygnens kraftiga regn har tagit hårt på snötäcket. Vargen befinner sig nu i snöfri terräng.

– Vargen är svårt skadad, går inte ett steg i onödan. Troligen kommer vi att med helikopterns hjälp kunna hitta den där vi hade senast kontakt med den i eftermiddags, säger en hoppfull Sörensson, till Östersunds-Posten.

Blir det inget flygväder i morgon kommer polisen att fatta nya beslut om hur man ska agera.

14 kommentarer

 • Kolla med ÖB!
  Skulle inte ÖB få loss några hkp till Afganistan som man kan låna?

 • Helikopter???
  Hoppas att polisen kallar upp helikopter i fortsättningen även vid älg- och renpåkörningar…sker ju varje dag. Och dom plågas ju lika mycket som en varg, eller hur polisen?

 • Pengar
  Då fattas det inga pengar,men om dom skall betala ersättning för vad vargen gör.Ja då finns det plödsligt ett utgiftstak.Helt jävla ortoligt.

 • Fantastiska uttalanden…
  Är det inte Länsstyrelsens personal som kommer med fantastiska uttalanden så är det Polisen.

  ”Vargen är svårt skadad, går inte en meter”.

  Vad faan ska man då med helikopter till ???

 • helikopter
  Sverige håller på att vara så jävla sjukt, att man måste ha helikopter för att avliva en varg, han ska väl också flygas till bilväg.Vargar får kosta precis så mycket som helst.

 • håller med sox
  hade varit lämpligare att ta dom lokala jägarna till hjälp än att slösa bort ett x antal tusenlappar på helikopter

 • hund
  Det var väl tur att man fortsätter söka efter den skadade vargen.
  Frågan är om man använt hund, det finns många bra spårhundar även för skadad varg.
  Men det går förstås inte att släppa hunden, men det vet ju de som håller på med detta.
  Jag vet en tjej från Alingås med en bra vargspårhund..

 • Sverige
  Det är bara i sverige sånt här händer ,det är så förbannat omständigt så fort någon myndighet är inblandad.

 • helikopter
  klart man skall sätta in helikopter så att man hinner få bort den innan den piggnar till ju snabbare desto bättre.man lägger ner så mycket flygtimmar på att rädda vargarna så det är inte mer än rätt att man ger lite åt andra hållet åckså!

 • Eftersöket är nerlagt
  Efter två timmar med helikopter utrustad med värmekamera är eftersöket nu nerlagt säger Polisen.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser