Eftersöket på jämtlandsvarg återupptas

Först beslutade polisen att lägga ned eftersöket på den varg som blev påkörd i Nordvästra Jämtland. Nu är det gjort en "kovändning" i ärendet och ett nytt polisbefäl har fått ansvaret som nu sätter in helikopter i jakten på den skadade vargen.

Nu gäller nya bud från polisen vad gäller spårning av den påkörda vargen. Andrew Sörensson vid polisen i Östersund har tagit över befälet. – Tidigare uppgifter att länsstyrelsen ska ta över ärendet stämmer inte. Vi hoppas i morgon kunna söka rätt på vargen med hjälp av helikopter. Allt hänger på vädret, säger kriminalinspektör Sörensson vid östersundspolisen.

– Då vargen verkar vara så allvarligt skadad är det vår uppgift att avliva djuret så det slipper plågas mer, fortsätter Sörensson.

Att fortsätta sökandet till fots är uteslutet i nuläget. Senaste dygnens kraftiga regn har tagit hårt på snötäcket. Vargen befinner sig nu i snöfri terräng.

– Vargen är svårt skadad, går inte ett steg i onödan. Troligen kommer vi att med helikopterns hjälp kunna hitta den där vi hade senast kontakt med den i eftermiddags, säger en hoppfull Sörensson, till Östersunds-Posten.

Blir det inget flygväder i morgon kommer polisen att fatta nya beslut om hur man ska agera.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser