Eftersök på varg

Under onsdag kväll körde en bilist på vad han trodde var en varg, kollisionen inträffade på väg 310 söder om Los. Polisen skickade ut specialutbildade eftersöksjägare till platsen.

Men eftersöksjägarna fann inga spår av varg på platsen, däremot fanns det mycket rävspår i området. Därför lade eftersöksägarna ner spårandet enligt länskommunikationscentralen i Gävle. Detta uppger SVT Gävledala.

Enligt bilisten stod vargen mitt i vägbanan och därför kunde han inte undvika att köra på den. Då djuret avvek från platsen misstänkte polisen att vargen blivit skadad och skickade ut eftersöksjägare. Det skriver Ljusdals-Posten. Bilisten klarade sig undan fysiska skador.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser