Eftersök avslutat på Jämtlandsvarg

Polisen i Jämtland har nu avslutat eftersöket på den varg som påkördes mellan Lidsjöberg och Gäddede i måndagsmorse. Detta trots att den haltar och har blod i urinen.

Vargen har gått runt i en cirkel under dagen. Polisens spårare har funnit gropar i snön där vargen vilat. De har också kunnat konstatera urinfläckar.

– Men det är mörk urin som tyder på att urinen innehåller blod. Vi har också kunnat konstatera att vargen haltar men den släpar inte längre benet efter sig, säger Thomas Gutke vid polisen i Östersund, till Östersunds-Posten.

Nu har snön försvunnit i det aktuella området varför det är mycket svårt och resurskrävande att följa spår. Polisen har i och med dagens pass avslutat arbetet med den påkörda vargen.

– Vi avslutar ärendet och lämnar över ansvaret till länsstyrelsen, säger Thomas Gutke.

På länsstyrelsen i Östersund sitter naturvårdshandläggare Jessica Backeryd.

– Jag vi avvaktar med beslut om vargen tills dess mer snö kommer. Då genomförs inventering av lo, järv och varg och då får vi se. Lever den då får vi fatta beslut om hur vi ska agera, säger Backeryd.

Hund och kattdjur kan klara sig relativt bra på tre ben, något som är otänkbart när det handlar om klövdjur.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser