Eftersök avslutat på Jämtlandsvarg

Polisen i Jämtland har nu avslutat eftersöket på den varg som påkördes mellan Lidsjöberg och Gäddede i måndagsmorse. Detta trots att den haltar och har blod i urinen.

Vargen har gått runt i en cirkel under dagen. Polisens spårare har funnit gropar i snön där vargen vilat. De har också kunnat konstatera urinfläckar.

– Men det är mörk urin som tyder på att urinen innehåller blod. Vi har också kunnat konstatera att vargen haltar men den släpar inte längre benet efter sig, säger Thomas Gutke vid polisen i Östersund, till Östersunds-Posten.

Nu har snön försvunnit i det aktuella området varför det är mycket svårt och resurskrävande att följa spår. Polisen har i och med dagens pass avslutat arbetet med den påkörda vargen.

– Vi avslutar ärendet och lämnar över ansvaret till länsstyrelsen, säger Thomas Gutke.

På länsstyrelsen i Östersund sitter naturvårdshandläggare Jessica Backeryd.

– Jag vi avvaktar med beslut om vargen tills dess mer snö kommer. Då genomförs inventering av lo, järv och varg och då får vi se. Lever den då får vi fatta beslut om hur vi ska agera, säger Backeryd.

Hund och kattdjur kan klara sig relativt bra på tre ben, något som är otänkbart när det handlar om klövdjur.

11 kommentarer

 • Ut och spåra
  Jessica kan ju själv ut och spåra,det är bra om byråkrater kommer ut i skogen och får se vad vi jägare gör när vi spårar skadat vilt… :)

 • Jaktbrott
  Otroligt korkat uttalande av länsstyrelsen. Innebär detta att vi jägare inte behöver fullfölja eftersök på påskjutna lodjur och vargar i fortsättningen. De klarar sig ju enligt lst om de går på tassar istället för klövar?
  Eller har lst just begått ett jaktbrott. Vem anmäler?

 • Avvakta…
  Ska vi oxå avvakta med eftersök framöver?

  Vänta på spårsnö?

  Skadade djur klarar sig nog?

 • ??
  Ja man blir inte riktig klok på detta.
  Även om vargen är hatad så bör man väl göra allt för att hitta den, den är ju också ett djur som lider av sina skador.

 • LAGEN?
  Om inte något av förbunden/organisationer anmäler Länstyrelsen!
  Så kommer nog ingen att göra lagstadgad eftersök!
  Och med tanke på Jessicas kritik mot oss björnjägare/jägare för årets björnjakt så bör nog hon lämna sin tjänst omgående!
  Hon verkar inte ha någon som helst kunskap om eftersök och lagar.

 • blod
  Du backeryd,,söker inte du hjälp då du pissar blod?? Lägg ner erat jävla tjafs nu ni är ju patetiska

 • Korkade Byråkrater
  Givetvis eftersök, man kan ju inte bara tänka ”han” klarar sej på tre ben, nä ut och spåra och skjut. Vi håller tydligen att översvämmas av gråben, det är väl så de styrande vill ha det.

 • Okunniga handläggare
  Jessica Backeryd anklagade för en tid sedan jägarna i Jämtland för att skjuta dåligt under björnjakten. Nu har hon ansvar för en varg som skadad släpar sig fram i mörka natten. Bedrövligt!!!

 • amatörer
  vad är det för folk som jobbar på länsstyrelsen egentligen? han klarar sig säkert på tre ben det är ju bara att gå fram på gårdarna och äta tamdjur! inte ens vargar ska behöva lida!

 • Kanske..
  Det kanske var för bra avels DNA i vargen så därför chansar dom på överlevnad?! Visa nu vad fan ni går för och vad som är rätt och fel. Backeryd kan ta o bege sig ut o leta efter vargfan själv…

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser