Eftersök av björn avslutades

Boden(JJ) Under natten till lördag körde en bilist på en björn norr om Boden. Eftersök sattes in men avslutades under eftermiddagen då björnen bedömdes vara oskadd.

– Efter att vi fått larmet tog vi kontakt med jägare och viltvårdare som är speciellt utbildade i att spåra och leta reda på björnar. De har förberett sig och är nu ute och letar, förklarade Mikael Norén för Aftonbladet/aftonbladet.se under lördagen. 

Eftersöket avslutades dock under lördag eftermiddag eftersom bedömningen var att björnen troligen var oskadd. Bedömningen grundades bland annat på att bilen körde i låg hastighet och inte fick några skador vid kollisionen.
Det här rapporterar Aftonbladet/aftonbladet.se.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser