Uppdaterad. Efterlysning: Roger Bäcks plotthund nu borta i sex dagar

Svaningen (JJ) Björnjägaren och artisten Roger Bäck, Östersund, har fått en mardrömsstart på björnjakten. Redan andra dagen försvann två av hans hundar när de jagade björn. Fortfarande har han borta sin bästa hund - Rajo.

Roger har nu haft borta sin bästa hund i sex dagar.

Roger Bäck jagar väster om Svaningen i Ströms Vattudal. Den 22 augusti försvann hans unghund och rutinerade plotthund Rajo med en stor björn. Klockan 24.00 hörde han hundarna i fast ståndskall, i går kom unghunden tillbaka, men Rajo är fortfarande borta.

En svart plotthund med ett floroserande grönt halsband med en Garminpejl.  I en telefonintervju berättar han vad som kan ha hänt.

Ring polisen i Strömsund om Du har uppgifter.

Uppdaterad 29/8, kl 18.41: Natten till idag fick Roger Bäck tillbaka sin plotthund Rajo, 6 år. Hunden återfanns på jackan. Men runt halsen satt en rep (Runlock) och hunden uppvisar även andra skador.
– Det ser ut som om någon bundit ihop frambenen på Rajo, han har identiska skador på tassarna. Nu kommer jag att göra en polisanmälan. Det här är rent sabotage, säger Roger Bäck till Jaktjournalen.

I morgon kommer vi att uppdatera igen med bilder på Rajo, repet och de skador han fått.

Under tiden han varit borta har han inte fått mat, han är nu mycket mager.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser