Ebbarps Mirja segrade i Räv-SM

Kjell Göran Josefsson, Svenljunga med  Ebbarps Mirja som segrade i årets Räv-SM Osaby (JJ) Finska stövaren Ebbarps Mirja, ägare Kjell-Göran Josefsson, Svenjunga segrade när årets Räv-Sm avgjordes i skogarna ring Osaby i Småland.

Mirja segrade med två fina förstaprisdrev på räv. Mirja drev full tid både på lördag och söndag och med höga egenskapspoäng var det ingen tvekan om vem som skulle vinna.

Schillerstövaren Nässjöns Astock, ägare Patrik Isaksson, Aneby tog hem silverplatsen även han med två fina förstaprisdrev. På tredje plats slutade schillerstövaren Axi, ägare Johan Henriksson. Även Axi drev förstaprisdrev båda dagarna.

Av de tio startande hundarna tog sex hundar förstapris i elitklass!

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser