Dyrt rådjur för bilist

Motala (JJ) En bilist som inte anmälde en krock med ett rådjur till Polisen krävs nu på drygt 15 000 kronor. Händelsen har nämligen lett till åtal.

Det var i december en man i 60-årsåldern kolliderade med ett rådjur mellan Fornåsa och Klockrike i Östergötland. När man konstaterat att djuret var dött och låg på platsen åkte han vidare utan att ringa in olyckan till Polisen. Först på eftermiddagen ringdes olyckan in. Då av mannens chef, eftersom det var med företagets bil mannen krockade.

Nu har åtal väckts mot föraren som riskerar 15 300 kronor i böter eftersom han brutit mot jaktlagen. Mannen som körde bilen erkänner brottet, rapporterar Motala och Vadstena tidning.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser