Dyr skyddsjakt på Sjundarevirsvarg

Gnesta (JJ) Hittills har skyddsjakten på en varg i Sjundareverit kostat 200 000 kronor. Skyddsjakten beviljades den 3 maj och har inte gett något resultat än.

Den höga kostnaden beror bland annat på att jaktlaget som skyddsjagar vargen ersätts med 10 000 kronor i veckan för sin uppgift, rapporterar Svt nyheter.

Skyddsjakten är problematisk eftersom den innehåller restriktioner vilket försvårar för uppgiften för jägarna.

– Jag har tappat tron på det här litegrann. I alla fall med de villkor vi har nu, säger Anders Broby som är jaktledare till Svt.

Han tycker att jägarna borde få lov att använda drivande hundar för att komma åt vargarna. Jägarna har under skyddsjakten sett varg men inte lyckats få några lägen.

Jakten får pågå fram till och med 30 november.

 

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser