Dvärgpinscher togs av varg på gårdsplan!

När hundägaren stod och mekade med sin bil dök plötsligt en varg upp på gårdsplanen och tog en dvärgpinscher. Händelsen inträffade i Ramnäs, ca 15 km Nordväst om Surahammar.

Vid 09.30-tiden i söndags blev en dvärgpinscher bortburen av en varg mitt framför ögonen på hundägaren som stod och mekade med sin bil på gårdsplanen.

Hunden var endast 12-15 meter ifrån hundägaren då han hör hur det prasslar under de närmaste granarna som är ytterligare 2-3 meter bort. Samtidigt får hundägaren se ett varghuvud sticka fram.

Innan hundägaren hinner göra något tar vargen två steg fram och tar hunden över ryggen och bär iväg med honom.

Ägaren skriker förtvivlat men vargen springer iväg med hunden i käften. Efter 1-2 minuter skriker hunden fruktansvärt och tystnar därefter.

Länsstyrelsens besiktningsman letade under eftermiddagen med hund i spårlina för att försöka hitta hunden utan att lyckas. Under dagen ska ytterligare sök genomföras för att om  möjligt hitta dvärgpinschern.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser