Dvärgpinscher togs av varg på gårdsplan!

När hundägaren stod och mekade med sin bil dök plötsligt en varg upp på gårdsplanen och tog en dvärgpinscher. Händelsen inträffade i Ramnäs, ca 15 km Nordväst om Surahammar.

Vid 09.30-tiden i söndags blev en dvärgpinscher bortburen av en varg mitt framför ögonen på hundägaren som stod och mekade med sin bil på gårdsplanen.

Hunden var endast 12-15 meter ifrån hundägaren då han hör hur det prasslar under de närmaste granarna som är ytterligare 2-3 meter bort. Samtidigt får hundägaren se ett varghuvud sticka fram.

Innan hundägaren hinner göra något tar vargen två steg fram och tar hunden över ryggen och bär iväg med honom.

Ägaren skriker förtvivlat men vargen springer iväg med hunden i käften. Efter 1-2 minuter skriker hunden fruktansvärt och tystnar därefter.

Länsstyrelsens besiktningsman letade under eftermiddagen med hund i spårlina för att försöka hitta hunden utan att lyckas. Under dagen ska ytterligare sök genomföras för att om  möjligt hitta dvärgpinschern.

 

12 kommentarer

 • FY FAN!
  E det så här som alla varg-vänner vill att det ska vara!?!?!? Skjut bort asen till vargarna nu!!!!!

 • Nästa gång
  Nästa gång sitter 1-åringen o leker medan pappa lagar bilen……

 • När får landsbygden nog?
  Det är ju detta som vargromantikerna vill uppnå, en landsbygd inhägnad och där befolkningen ständigt lever i rädsla och olust. Som Jonas skriver, nästa gång kan det vara en ettåring, måtte det bara inte hända!

  Hellre en levande landsbygd med viltrikedom än en inhägnad vilttom ödemark…

 • ? ? ? ? ? ? ?
  Vad ska vargkramarna säga nu,de va ingen jakthund,och det hände på gården….Väntar på kommentarer nu:)

 • Så funkar det!
  Vargkramare? Tillhör inte den kategorin, och inte står jag på de Räddas sida heller.

  Men jag kan ge er ett svar på hur man undviker sådana tråkigheter: Använd hundkoppel!!!

  De som inte begriper det, skulle inte få befatta sig med hundar!

 • Koppel???
  Så koppel löser hela grejen??? Tossiga människor slutar det tydligen aldrig födas…. Menar du att problemet med vargar som går närmare och närmare oss människor och våra husdjur skulle lösas om vi hade allt och alla i koppel??? Så vargen får slita och dra i hundarna några sekunder istället. Världens lösning hörrö….

 • Så funkar det! ( Part II )
  Hehe, du verkar inte förstå det hela lille vän…
  Vargen är skygg för en vuxen Människa serru, om den inte vore det skulle nog ett tusental barn, rädda jägare, orienterare etc redan vara dödade av varg, eftersom de är utplanterade i ofantliga mängder enligt de som vet :)

  Jag förutsätter att du inte har hund!

 • Denna varg skygg?
  Det jag läser är det jag förstår! Till skillnad från dig. Läs igen! Det står: hunden var endast 12-15 meter från ägaren… Kallar du en varg som väljer att ta sin föda 12-15 meter från en människa för skygg? Dessutom på en gårdsplan som ger ifrån sig ljud vid det aktuella tillfället! Fundera igen. Vi kan i alla fall båda konstatera att ett koppel (vare sig det är 3 eller 25m långt) i detta fallet knappast hade undanröjt attacken, som du vill mena. Vargar är så vitt jag vet inte skygga för koppel!!! Eller vet du nåt om koppel som vi andra på jorden inte vet?? :) Jag respekterar till 100% lagen om koppel/absolut kontroll över min hund när den är utomhus. Blir mycket irriterad när jag möter hundar som inte är under kontroll. Däremot får min hund jobba mycket, bl a när vi jagar. Din då? Gå i koppel hela livet?

 • Koppel
  Så koppel löser alla problem,,I sommras tog en varg ett får endast ett par meter framför en anställd hos länsstyrelsen i en fäbod utanför orsa, menar du att man ska ha boskapen i koppel också ? ?

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser