Dumpade djurkroppar i industriområde

Trollhättan (JJ) Bara ett stenkast från den gamla Saabfabriken i Trollhättan har flera döda vildsvin påträffats. Infarten till Hedeäng motorbana har i det närmaste använts som en slaktplats.

Under vårvintern har flera makabra fynd gjorts på Stallbacka industriområde, vid infarten till Hedeäng mototrbana i Trollhättan. Två oflådda och skjutna vildsvin, däribland en större sugga samt ett älghuvud och ett vildsvinsskinn har dumpats intill vägen.

Vildsvinssuggan hittades strax efter påskhelgen. Det fanns kulhål i kroppen och jägare som undersökt vildsvinet tror inte djuret blivit påkört utan istället jagats.

En polisanmälan har upprättats men den här typen av ärenden är ofta svåra att utreda.

– Normalt sett har markägare bra koll på vad som händer på deras marker och någon borde ha sett eller hört något. Men det finns inte några vittnesuppgifter eller spår att gå efter. Ärendet är därför synnerligen svårutrett, säger Martin Svedberg, chef på polisens samordningsenhet i Vänersborg till TTELA.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser