Dumpade djurkroppar i industriområde

Trollhättan (JJ) Bara ett stenkast från den gamla Saabfabriken i Trollhättan har flera döda vildsvin påträffats. Infarten till Hedeäng motorbana har i det närmaste använts som en slaktplats.

Under vårvintern har flera makabra fynd gjorts på Stallbacka industriområde, vid infarten till Hedeäng mototrbana i Trollhättan. Två oflådda och skjutna vildsvin, däribland en större sugga samt ett älghuvud och ett vildsvinsskinn har dumpats intill vägen.

Vildsvinssuggan hittades strax efter påskhelgen. Det fanns kulhål i kroppen och jägare som undersökt vildsvinet tror inte djuret blivit påkört utan istället jagats.

En polisanmälan har upprättats men den här typen av ärenden är ofta svåra att utreda.

– Normalt sett har markägare bra koll på vad som händer på deras marker och någon borde ha sett eller hört något. Men det finns inte några vittnesuppgifter eller spår att gå efter. Ärendet är därför synnerligen svårutrett, säger Martin Svedberg, chef på polisens samordningsenhet i Vänersborg till TTELA.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser