Dubbla mästerskap i Jämthundklubben

Den 26 september arrangerar Svenska Jämthundklubben sitt prestigefyllda KM, både i "Öppen Klass" och ett Ungdomsmästerskap.

Det öppna och stor klubbmästerskapet arrangeras i samarbete med Västsvenska Älghundklubben, med provmarker utanför Örby i Västra Götaland. Tävlingscentrum blir på Två Skyttlar i Örby.Tio hundar är uttagna och kommer att göra upp om segern.

– Vi kommer även att arrangera en jägarmiddag för alla intresserade. Man kan läsa mer om detta och anmälan till middagen på vår hemsida, berättar jämthundklubbens ordförande, Peter Antonsson, Varberg.
Samma dag arrangerar klubben också det populära ungdomsmästerskapet. Detta sker i Västernorrland och även där kommer tio hundar att göra upp om segern.

– Ungdomsmästerskapet har fått ett stort intresse. Hundägare upp till 25 år har möjlighet att delta. I år var det ett 30-tal hundägare som anmälde sitt intresse, förklarar Antonsson.

Läs mer om resultaten i Jaktjournalen.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser