Dubbla mästerskap i Jämthundklubben

Den 26 september arrangerar Svenska Jämthundklubben sitt prestigefyllda KM, både i "Öppen Klass" och ett Ungdomsmästerskap.

Det öppna och stor klubbmästerskapet arrangeras i samarbete med Västsvenska Älghundklubben, med provmarker utanför Örby i Västra Götaland. Tävlingscentrum blir på Två Skyttlar i Örby.Tio hundar är uttagna och kommer att göra upp om segern.

– Vi kommer även att arrangera en jägarmiddag för alla intresserade. Man kan läsa mer om detta och anmälan till middagen på vår hemsida, berättar jämthundklubbens ordförande, Peter Antonsson, Varberg.
Samma dag arrangerar klubben också det populära ungdomsmästerskapet. Detta sker i Västernorrland och även där kommer tio hundar att göra upp om segern.

– Ungdomsmästerskapet har fått ett stort intresse. Hundägare upp till 25 år har möjlighet att delta. I år var det ett 30-tal hundägare som anmälde sitt intresse, förklarar Antonsson.

Läs mer om resultaten i Jaktjournalen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser