Dryga böter för skott mot råget

Vaxholm (JJ) En jägare har dömts till 16 800 kronor i böter. Jägaren misstog en get för bock när endast bockjakt var tillåten.

Sannolikt kommer jägaren titta lite extra noggrant i kikarsiktet nästa gång. Attunda Tingsrätt dömde mannen till 40 dagsböter. Det var i samband med bockjaktspremiären i fjol som mannen i tron att att han sköt en bock istället fällde en get. Händelsen ägde rum på Bogesundslandet, rapporterar tidningen Mitt i södra Roslagen.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser