Drog tillbaka försäljningen – Astro Sweden bygger egen bunker

Skara (JJ) Det blev inte riktigt som optikförsäljaren Astro Sweden tänkt sig. Köpet av Kjells vapen i Götene gick inte i hamn. Nu bygger de därför vapenbunker och ammunitionslager i den befintliga butiken i Skara.

Astro Swedens personal framför nuvarande butik i Skara. Foto: Per Jonson

Det var i fjol som Skara företaget Astro Sweden gick ut med nyheten om att de köper Kjells vapen i Götene och på sikt flyttar den verksamheten till ett nytt jakt- och skyttecenter i Skara.

I slutet av förra veckan meddelade dock Kjells vapen i ett pressmeddelande att de fortsätter bedriva sin verksamhet och att någon försäljning inte är aktuell.

Detta medför nu att Astro Sweden snabbt måste tänka om. Nu bygger de därför en egen vapenbunker och ett ammunitionslager i den befintliga butiken i Skara.

Åtgärden ska enligt ägaren Christer Kjellner ses som ett mellansteg. Planerna på det nya skyttecentret fortskrider som planerat.

– Jag hoppas att det ska vara klart inom två år. Den nya vapenbunkern är flyttbar, och det är förstås en fördel att ha allt samlat även när vi ska flytta, säger Christer Kjellner till Nya Lidköpings Tidning.

Läs också:

Astro Sweden AB tar ett rejält kliv framåt

 

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser