Dristig räv fick bita i gräset

Västervik (JJ) Stefan Klasèn, Västervik har lyckats med konststycket att fälla en räv som klättrar i träd. Händelsen ägde rum härom veckan. Stefan Klasèn berättar själv på Facebook hur det gick till när hundarna i hundgården plötsligt började skälla mitt i natten.

Räven kunde inte låta bli kronhjortshuvudet i trädet. Foto: Privat.

– Jag öppnade fönstret för att kolla vad det var. Då kommer en räv på gräsmattan. Men den hann försvinna innan bössan kom fram. Klockan 03.00 blev de liv på hundarna igen och då var jag förberedd, skriver han på sin facebooksida.

Stefan Klasèn har en kronhjorttrofé upplagd i ett träd. Räven som var halvvägs framme uppe till skallen blev kvar i trädet.

Två timmar senare var det dags igen och även denna räv blev kvar. Båda rävarna skabbangripna i första stadiet.

– Det känns bra att få bort dem, skriver han vidare.

ravitradfacebook

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser