Dristig räv fick bita i gräset

Västervik (JJ) Stefan Klasèn, Västervik har lyckats med konststycket att fälla en räv som klättrar i träd. Händelsen ägde rum härom veckan. Stefan Klasèn berättar själv på Facebook hur det gick till när hundarna i hundgården plötsligt började skälla mitt i natten.

Räven kunde inte låta bli kronhjortshuvudet i trädet. Foto: Privat.

– Jag öppnade fönstret för att kolla vad det var. Då kommer en räv på gräsmattan. Men den hann försvinna innan bössan kom fram. Klockan 03.00 blev de liv på hundarna igen och då var jag förberedd, skriver han på sin facebooksida.

Stefan Klasèn har en kronhjorttrofé upplagd i ett träd. Räven som var halvvägs framme uppe till skallen blev kvar i trädet.

Två timmar senare var det dags igen och även denna räv blev kvar. Båda rävarna skabbangripna i första stadiet.

– Det känns bra att få bort dem, skriver han vidare.

ravitradfacebook

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser