Drevkarlar fick medalj av kungen

ÅLAND(JJ). Oskar Fyrvall, 17 år, från Föglö har fått en medalj av kung Carl XVI Gustaf för sin insats som drevkarl under älgjakten i Kloten i Dalarna.

Han och 15 andra klasskamrater från Öknaskolan i Nyköping fick uppdrag att vara drevkarlar under fredagens älgjakt. Ungdomarna läser jakt och viltvård på skolan.  
– Efter jakten fick vi elever från skolan var sin bronsmedalj för insatserna som drevkarl. Medaljen överlämnades av kungen personligen, berättar Oskar Fyrvall för tidningen Nya Åland.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser