Drevertik chanslös

Den ett och ett halvåriga drevertiken Hanny var chanslös när två vargar attackerade henne under ett rådjursdrev utanför Hällevadsholm i Bohuslän.

Spår i snön visar att det var två vargar som angrepp drevertiken Hanny, förmodligen vargar från Dals Ed/Halden-reviret. Dreverägaren Roger Johansson, Rämne, norr om Hällevadshom, var i söndags ute och jagade rådjur när han hörde hur Hanny skrek till.
Med hjälp av pejl hittade han sin halvt uppätna drever.
Länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att varg rivit hunden.
– Vargen ska väck! Det har jag tyckt hela tiden och gör det ännu starkare nu, säger han till Bohuslänningen.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser