Drevern Sickan återfunnen efter ett och ett halvt år

Halland (JJ) Drevertiken Sickan försvann under mystiska omständigheter. Nu har hon hittats igen – efter ett och ett halvt år.

Gerhard Lindén, Isabelle Schafhauser och drevern Sickan är återförenade efter ett och ett halvt år. Foto: Casper Sewerin

SVT Halland berättar att Sickan stod i rastgården vid hemmet i Fjärås i november 2016.

– Man ser hagen från fönstret och efter lunch var Sickan där. Men på kvällen var hon borta utan några spår av att hon grävt eller själv tagit sig ut, berättar Isabelle Schafhauser, svärdotter till en av ägarna, för SVT.

Familjen polisanmälde saken och lade ned stor möda på att hitta den duktiga jakthunden. Men hon förblev försvunnen och med tiden började familjen utgå ifrån att Sickan var död.

Men i veckan som gick ringde polisen och meddelade att hunden hittats levande, på en skolgård tio mil från hemmet, i Falkenberg.

Välvårdad

Hon är välvårdad och har fått klorna klippta.

– Vi blev förvånade men glada. Även om vi inte vet var hon har varit, ser hon ut att ha haft de bra. Det var en lättnad för oss alla, säger Isabelle Schafhauser till SVT.

– De har i alla fall mäktat med att sköta om henne, säger Sickans ägare Gerhard Lindén till Jaktjournalen.

Familjen tror att någon stal Sickan och lämpade av henne i Falkenberg när hon inte längre dög som jakthund.

Den nioåriga drevern har en knöl i ljuvret och när Jaktjournalen pratar med Gerhard på måndagsmorgonen är ett besök hos veterinären inplanerat under dagen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser