Drevern Sickan återfunnen efter ett och ett halvt år

Halland (JJ) Drevertiken Sickan försvann under mystiska omständigheter. Nu har hon hittats igen – efter ett och ett halvt år.

Gerhard Lindén, Isabelle Schafhauser och drevern Sickan är återförenade efter ett och ett halvt år. Foto: Casper Sewerin

SVT Halland berättar att Sickan stod i rastgården vid hemmet i Fjärås i november 2016.

– Man ser hagen från fönstret och efter lunch var Sickan där. Men på kvällen var hon borta utan några spår av att hon grävt eller själv tagit sig ut, berättar Isabelle Schafhauser, svärdotter till en av ägarna, för SVT.

Familjen polisanmälde saken och lade ned stor möda på att hitta den duktiga jakthunden. Men hon förblev försvunnen och med tiden började familjen utgå ifrån att Sickan var död.

Men i veckan som gick ringde polisen och meddelade att hunden hittats levande, på en skolgård tio mil från hemmet, i Falkenberg.

Välvårdad

Hon är välvårdad och har fått klorna klippta.

– Vi blev förvånade men glada. Även om vi inte vet var hon har varit, ser hon ut att ha haft de bra. Det var en lättnad för oss alla, säger Isabelle Schafhauser till SVT.

– De har i alla fall mäktat med att sköta om henne, säger Sickans ägare Gerhard Lindén till Jaktjournalen.

Familjen tror att någon stal Sickan och lämpade av henne i Falkenberg när hon inte längre dög som jakthund.

Den nioåriga drevern har en knöl i ljuvret och när Jaktjournalen pratar med Gerhard på måndagsmorgonen är ett besök hos veterinären inplanerat under dagen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser