Drever vargriven utanför Edsbyn

I går morse fick Ove Jonsson, Edsbyn, sin dreverhane Zorro, svårt vargbiten. Efter en lång operation vid djursjukhuset i Falun tyder det mesta på att hunden överlever.

– Zorro var i stort sett biten över hela kroppen. Jag tror att han klarar livet, men jag vet ju inte om han kommer att fortsätta jaga, berättar Ove Jonsson, till Jaktjournalen.
I cirka en och en halv timme drev Zorro hare på marker norr om Ryggesbo inom Ovanåkers östra vvo.
Plötsligt tystnade drevet och Ove sökte upp hunden med hjälp av pejl.
– Hunden kom ut på en väg och jag såg direkt att han varit attackerad. Det här var den första vargattacken på hund inom Ovanåkers Östra vvo. Nu kan man aldrig vara säker i fortsättningen när man går ut och jagar med hund.
Länsstyrelsens besiktningsman har angett varg som trolig orsak till skadorna på hunden.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser