Drever vargdödad

Kungsbacka (JJ) En svensk och norsk jaktchampion dödades av varg utanför Bengtsfors i lördags, mitt under pågående rådjursdrev.

Rapporter om vargtagna jakthundar inleder det nya året. På nyårsafton blev två hundar i Värmland attackerade av varg i Värmland. I lördags skedde en ny attack lite längre söderut.

En mycket välmeriterad dreverhanne attackerades och dödades under pågående rådjursdrev, rapporterar Svenska Jägareförbundet Västra Götaland Väst på sin hemsida.

Attacken inträffade i Laxarby utanför Bengtsfors i Dalsland. Där finns i dagsläget inget kvalitetssäkrat revir men etablering misstänks.
 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser