Drever vargdödad utanför Färila

Drevern Esso hade inte en chans när han blev vargattackerad mitt ute på en myr i Skrälldalen. Ägaren Eddy Liljestrand, Färila, hörde attacken och sprang allt vad han orkade mot platsen.

Eddy jagade hare med sin treåriga drever Esso, plötsligt skriker hunden.
– Hunden skrek så ända inihelvete. Det var ett dödsskrik. Jag förstod att det var björn eller varg så jag sprang som en idiot, berättar Eddy, för Ljusdals-Posten.

Esso blev attackerad mitt ute på en myr och när Eddy kom fram såg han vargen.– Det var en stor jävel. Hade jag haft studsaren hade jag skjutit. Men med haglet hade jag inte nått fram.Esso dog av två kraftiga bett över ryggen.

– Troligen blev ryggraden knäckt, lungan blev också punkterad, sa Sture Nordlund, Edsbyn, länsstyrelsens rovdjursspårare som besiktigade hunden.
Trots att ägaren såg vargen har DNA-prover tagit för analys av Grimsö Forskningsstation.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser