Drever vargdödad i Voxnabruk!

Under rådjursjakt dödades en drever utanför Voxnabruk i lördags.

Drevern överlevde vargattacken, men avlivades senare av veterinär, på grund av svåra bettskador i korsryggen.

Hundägaren jagade rådjur med en jaktkamrat. Under jakten kom plötsligt boende i området och berättade att de sett en varg för några minuter sedan. Hundägaren och hans jaktkamrat försökte då snabbt koppla hunden, men hann inte innan vargen attackerade.

Hundägaren hörde hur drevern skrek. Han sköt då varningsskott och möjligen avbröt då vargen attacken. Hunden återfanns vid bilen svårt biten och  chockad.

Länsstyrelsens besiktningsman kunde sedan konstatera att det var varg som bitit hunden. Även spår i området bekräftade detta och boende hade t o m hunnit ta bild av vargen.Hundägaren mår mycket dåligt efter det inträffade och är osäker om han vågar släppa sin andra hund för jakt i framtiden.

3 kommentarer

  • hatar alla satans vargar.
    Om alla jägare skuter på vargarna så finns det inte platts för 100.000 jägare i våra fängelser och då får vi bort dom asena. tack för mej………..

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser