Drever vargdödad i Orsa

Orsa (JJ) En drever dödades av varg när hunden och dess ägare var ute på rådjursjakt. i Kallmora. Hunden drev rådjur då ägaren fick höra ett dovare skall och därefter ett grovt rytande, sedan blev det tyst.

Ägaren sprang skrikande mot den plats där han senast hört hunden, men hittade inte hunden. Han fann dock spår av minst två vargar som släpat iväg hunden.
Med hjälp av pejlen hittade han senare hunden som var halvt uppäten av vargarna.

6 kommentarer

 • drever
  vad säger svenska Drever klubben kan man få ett Uttalande man hör inget från den klubben

 • Sådan är naturens gång
  Tråkigt att det hände.
  Vi som läst jägarexamen förstår att detta är biologi och något som kan hända i den spännande skogen.

 • Vargen är ett rovdjur :)
  En gång i tiden fanns varg över hela vårt land. Vargen utrotades på både lagligt och olagligt.
  Vargen har kanske blivit utplanterat på en del ställen men här uppe i norr kommer vargen lyckligtvis från Finland och kanske från Ryssland.

  Vargen är ett rovdjur och det är därför många är mot den. Vargen vet både ”johansson” och ”Karl” att den äter andra djur. Både stora och små djur.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser