Drever lodjursangripen

Ett lodjur skadade en drever i lördags vid småviltsjakt på Spekedskogen utanför Arvika i Värmland.

Husse, Leo Haglund, var ute och jagade småvilt på lördag morgon. Drevern Isor, två år, gjorde en lov på cirka 200 meter.
Allt var tyst. Tills plötsligt..
– Han skrek så hjärtskärande. Det var sju gånger värre än när han får vittring på hare.
Husse slängde ryggsäcken och sprang, rädd att det skulle vara vargen. Leo var röd i ansiktet av blod och veterinären skrev ut penicillin för en vecka. Ena örat är omplåstrat och enligt husse har han rivsår även inne i munnen.

En besiktningsman från länsstyrelsen var där och konstaterade att det var loangrepp.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser