Drever lodjursangripen

Ett lodjur skadade en drever i lördags vid småviltsjakt på Spekedskogen utanför Arvika i Värmland.

Husse, Leo Haglund, var ute och jagade småvilt på lördag morgon. Drevern Isor, två år, gjorde en lov på cirka 200 meter.
Allt var tyst. Tills plötsligt..
– Han skrek så hjärtskärande. Det var sju gånger värre än när han får vittring på hare.
Husse slängde ryggsäcken och sprang, rädd att det skulle vara vargen. Leo var röd i ansiktet av blod och veterinären skrev ut penicillin för en vecka. Ena örat är omplåstrat och enligt husse har han rivsår även inne i munnen.

En besiktningsman från länsstyrelsen var där och konstaterade att det var loangrepp.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser