Dött vildsvin har legat i dike två veckor

Fellingsbro(JJ) Ett dött vildsvin har fått ligga i två veckor i ett dike efter länsväg 249. Ingen verkar ta ansvaret för att ta bort djurkroppen.

Vildsvinet ligger i höjd med Fellingsbro kyrka. Flera trafikanter har reagerat på att djurkroppen ligger där och kontaktat bland annat polisen.

Enligt Alf Frohm,ordförande för jägarförbundet i Fellingsbro-Näsby, så har han fått uppgiften att det är trafikverket som ska ta redan på fallvilkt inom vägområdet

Trafikverket å sin sida menar att de bara tar bort döda djur som utgör en trafikfara, samt att det är markägare eller jakträttsinnehavare som har ansvar för att ta bort vildsvinet.
Det här rapporterar Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser