Dött lodjur i Degerfors

Ett dött lodjur har påträffats intill en väg strax söder om Degerfors.

Enligt upphittaren ska lodjuret ha dött någon gång under natten mot onsdagen. Han kunde inte se några yttre skador och kroppen verkade hel.

Han larmade polisen som kom till platsen och tog tillvara på lodjuret. Kroppen kördes till Statens Veterinärmedicinska anstalt, STA där kroppen ska undersökas, enligt Karlskoga Kuriren.

8 kommentarer

 • Nu jävlar!!
  Riksåklagaren borde omedelbart ta tag i saken och starta en brottsutredning. Risken är överhängnade att statens vilt råkat ut för jaktterrorism. Det finns inga begränsningar för hur stora resurser man kan lägga på dessa avskyvärda brott.

 • Ei Döde Gaupe
  Lola må hvare det Ködde hu er. Det fanns inga ytliga skador! Men dött var fanskapet änå! Förgiftad? Du har alodrig tänkt dig att djur som människor få sjukdomar ochdör naturligt? Hu må Hvare ei Stöl! Rösta inte på något som har me MP att göra!

 • Hmmm
  Ska börja sckicka in alla grävlingar och annat skit efter vägarna….. amn vet ju aldrig man ska ju altid mistänka jaktbrott =)……

 • Inget ovanligt
  ALLA lodjur som hittas skickas till SVA för analys, så även ALLA vargar, järvar, björnar, myskoxar och andra Statens Vilt.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser