Dömd vargskytt överklagar

Norge (JJ) Den norrman som dömts för att ha skjutit en invandrad varghane överklagar sin dom.

Mannen visade var han lagt vargkroppen. Foto: Polisen

Vargen upptäckes i Sverige 2015 och DNA-prover visade att den kom från Finland-Ryssland.

Den vandrade in i Norge och sköts på den dömde mannens egendom i Trysil. Han har har hänvisat till att han skyddade sin hund som hotades att bli tagen av vargen.

Domen blev sju månaders fängelse. Mannen överklagar nu. Enligt tidningen Østlendingen uppger mannens advokat att det finns bevis för att vargen härstammar från mänsklig avel.

Saken kommer upp i Lagmansrätten, som motsvarar Hovrätten i Sverige.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser