Dömd vargskytt överklagar

Norge (JJ) Den norrman som dömts för att ha skjutit en invandrad varghane överklagar sin dom.

Mannen visade var han lagt vargkroppen. Foto: Polisen

Vargen upptäckes i Sverige 2015 och DNA-prover visade att den kom från Finland-Ryssland.

Den vandrade in i Norge och sköts på den dömde mannens egendom i Trysil. Han har har hänvisat till att han skyddade sin hund som hotades att bli tagen av vargen.

Domen blev sju månaders fängelse. Mannen överklagar nu. Enligt tidningen Østlendingen uppger mannens advokat att det finns bevis för att vargen härstammar från mänsklig avel.

Saken kommer upp i Lagmansrätten, som motsvarar Hovrätten i Sverige.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser