Dömd för våld och hot mot tjänsteman – fick tillbaka tillstånd för skjutvapen

GÄVLE(JJ). En man i 50-års åldern dömdes i vintras för våld och hot mot tjänsteman. Polisen beslutade senare att dra in tillstånden för hans fyra jaktvapen. Men mannen överklagade polisens beslut och förvaltningsrätten ger nu mannen åter tillstånd att ha skjutvapen.

Visserligen menar förvaltningsrätten att det finns anledning att ifrågasätta Gävlebons  lämplighet att ha vapen. Men rätten menar också att brottet betraktas som en engångsföreteelse. Till mannens fördel är också att han inte tidigare blivit dömd eller varit misstänkt för andra brott.

Förvaltningsrätten har även varit i kontakt med mannens jaktlag och jaktledaren, efter denna kontakt bedömer rätten att han tidigare har hanterat sina vapen korrekt. 

Polismyndigheten har inte funnit skäl att ompröva beslutet.
Det här rapporterar tidningen Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser