Dödshotad efter jaktbilder på Instagram

Kil(JJ) Felicia Ström blev dödshotad efter att hon lagt ut jaktbilder på sitt Instagramkonto, huntingbyfelicia, där hon lägger upp bilder från sitt liv i skogen för sina runt 10 000 följare.

– Det är mycket bilder på djur och natur och ibland på något jag skjutit också, berättar Felicia. Blev dödshotad För några veckor trillade det plötsligt in 15-20 nya kommentarer: – Och de var inte direkt supersnälla. Det var saker som ”jävla mördare”, ”vidriga människa”, ”hoppas du dör i en jaktolycka” ”Du förtjänar inte livet”.

Det visade sig att en tjej hade tagit en skärmdump av Felicias instagramkonto och delat med sina vänner. Där hade hon skrivit ”fucking hunt scum. Snälla överös henne med meddelanden och kommentarer”.

Felicia Ström har polisanmält hatkommentarerna.

­ – Det kanske inte blir någon påföljd. Men jag vill dels markera att detta inte är okej. Dels tänker jag att om några av de här personerna anmäls fler gånger vill jag att även min anmälan ska finnas med. Felicia Ström kommer inte att sluta lägga ut jaktbilder på sitt konto:

– Det vi håller på med är ju helt lagligt. Och jag vill att det ska vara respektfulla, fina bilder, jakt handlar om så mycket mer än att ”gå ut och mörda, säger hon till Nya Wermlands Tidningen.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser