Dödshotad efter jaktbilder på Instagram

Kil(JJ) Felicia Ström blev dödshotad efter att hon lagt ut jaktbilder på sitt Instagramkonto, huntingbyfelicia, där hon lägger upp bilder från sitt liv i skogen för sina runt 10 000 följare.

– Det är mycket bilder på djur och natur och ibland på något jag skjutit också, berättar Felicia. Blev dödshotad För några veckor trillade det plötsligt in 15-20 nya kommentarer: – Och de var inte direkt supersnälla. Det var saker som ”jävla mördare”, ”vidriga människa”, ”hoppas du dör i en jaktolycka” ”Du förtjänar inte livet”.

Det visade sig att en tjej hade tagit en skärmdump av Felicias instagramkonto och delat med sina vänner. Där hade hon skrivit ”fucking hunt scum. Snälla överös henne med meddelanden och kommentarer”.

Felicia Ström har polisanmält hatkommentarerna.

­ – Det kanske inte blir någon påföljd. Men jag vill dels markera att detta inte är okej. Dels tänker jag att om några av de här personerna anmäls fler gånger vill jag att även min anmälan ska finnas med. Felicia Ström kommer inte att sluta lägga ut jaktbilder på sitt konto:

– Det vi håller på med är ju helt lagligt. Och jag vill att det ska vara respektfulla, fina bilder, jakt handlar om så mycket mer än att ”gå ut och mörda, säger hon till Nya Wermlands Tidningen.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser