Dödshotad efter jaktbilder på Instagram

Kil(JJ) Felicia Ström blev dödshotad efter att hon lagt ut jaktbilder på sitt Instagramkonto, huntingbyfelicia, där hon lägger upp bilder från sitt liv i skogen för sina runt 10 000 följare.

– Det är mycket bilder på djur och natur och ibland på något jag skjutit också, berättar Felicia. Blev dödshotad För några veckor trillade det plötsligt in 15-20 nya kommentarer: – Och de var inte direkt supersnälla. Det var saker som ”jävla mördare”, ”vidriga människa”, ”hoppas du dör i en jaktolycka” ”Du förtjänar inte livet”.

Det visade sig att en tjej hade tagit en skärmdump av Felicias instagramkonto och delat med sina vänner. Där hade hon skrivit ”fucking hunt scum. Snälla överös henne med meddelanden och kommentarer”.

Felicia Ström har polisanmält hatkommentarerna.

­ – Det kanske inte blir någon påföljd. Men jag vill dels markera att detta inte är okej. Dels tänker jag att om några av de här personerna anmäls fler gånger vill jag att även min anmälan ska finnas med. Felicia Ström kommer inte att sluta lägga ut jaktbilder på sitt konto:

– Det vi håller på med är ju helt lagligt. Och jag vill att det ska vara respektfulla, fina bilder, jakt handlar om så mycket mer än att ”gå ut och mörda, säger hon till Nya Wermlands Tidningen.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser