Dödshotad efter jaktbilder på Instagram

Kil(JJ) Felicia Ström blev dödshotad efter att hon lagt ut jaktbilder på sitt Instagramkonto, huntingbyfelicia, där hon lägger upp bilder från sitt liv i skogen för sina runt 10 000 följare.

– Det är mycket bilder på djur och natur och ibland på något jag skjutit också, berättar Felicia. Blev dödshotad För några veckor trillade det plötsligt in 15-20 nya kommentarer: – Och de var inte direkt supersnälla. Det var saker som ”jävla mördare”, ”vidriga människa”, ”hoppas du dör i en jaktolycka” ”Du förtjänar inte livet”.

Det visade sig att en tjej hade tagit en skärmdump av Felicias instagramkonto och delat med sina vänner. Där hade hon skrivit ”fucking hunt scum. Snälla överös henne med meddelanden och kommentarer”.

Felicia Ström har polisanmält hatkommentarerna.

­ – Det kanske inte blir någon påföljd. Men jag vill dels markera att detta inte är okej. Dels tänker jag att om några av de här personerna anmäls fler gånger vill jag att även min anmälan ska finnas med. Felicia Ström kommer inte att sluta lägga ut jaktbilder på sitt konto:

– Det vi håller på med är ju helt lagligt. Och jag vill att det ska vara respektfulla, fina bilder, jakt handlar om så mycket mer än att ”gå ut och mörda, säger hon till Nya Wermlands Tidningen.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser