Dödsfallen i älgskogen en gåta

Idag kommer obduktionen av de båda döda älgjägarna i Dalsland att bli klar. Kanske kan den ge en förklaring till vad som hänt. Annars är förrvirringen stor, är det mord, vådaskott och självmord? Den döde jägaren i Knäred är förmodligen mördar, en stor polisinsats jagar nu mördaren.

I tisdags hittades två älgjägare döda intill en jaktstuga i Dalsland. Den ene jägaren låg död på jaktstugans veranda. Hans jaktkamrat hittades skjuten i ryggen 75 meter bort, intill en nyss skjuten älgtjur.Polisen misstänker vådaskott och självmord, men är inte säkra utan jobbar vidare med fler hypoteser.Idag väntas obduktionen av de båda männen att bli klar och förhoppningsvis ge klarhet i händelseförloppet.De båda männen hade licens på en vuxen älg, men de hade skjutit två, en tidigare på morgonen. Om det har någon roll i tragedin är osäkert.Den jägare som hittades död nedanför sitt skjuttorn utanför Knäred, i södra Halland, var ute och jagade rådjur. En rad hotelser har förekommit runt jakten i bygden och polisen har nu 13 kriminalare som jobbar för högtryck med att lösa mordet. Bland annat saknas den dödes finkalibriga studsare. Nu överväger polisen att inleda dykningar i Lagan som rinner förbi området.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser