Dödsfallen i älgskogen en gåta

Idag kommer obduktionen av de båda döda älgjägarna i Dalsland att bli klar. Kanske kan den ge en förklaring till vad som hänt. Annars är förrvirringen stor, är det mord, vådaskott och självmord? Den döde jägaren i Knäred är förmodligen mördar, en stor polisinsats jagar nu mördaren.

I tisdags hittades två älgjägare döda intill en jaktstuga i Dalsland. Den ene jägaren låg död på jaktstugans veranda. Hans jaktkamrat hittades skjuten i ryggen 75 meter bort, intill en nyss skjuten älgtjur.Polisen misstänker vådaskott och självmord, men är inte säkra utan jobbar vidare med fler hypoteser.Idag väntas obduktionen av de båda männen att bli klar och förhoppningsvis ge klarhet i händelseförloppet.De båda männen hade licens på en vuxen älg, men de hade skjutit två, en tidigare på morgonen. Om det har någon roll i tragedin är osäkert.Den jägare som hittades död nedanför sitt skjuttorn utanför Knäred, i södra Halland, var ute och jagade rådjur. En rad hotelser har förekommit runt jakten i bygden och polisen har nu 13 kriminalare som jobbar för högtryck med att lösa mordet. Bland annat saknas den dödes finkalibriga studsare. Nu överväger polisen att inleda dykningar i Lagan som rinner förbi området.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser