Dödsdom mot vildsvin

Surahammar (JJ) Den grupp vildsvin som uppehåller sig längs vägen mellan Surhammar och Hallstahammar ska skjutas bort.

Jakten ska ske veckorna före och efter midsommar eftersom flera markägare fått sina tomter förstörda av svinen. Under senare tid har vildsvinen blivit en attraktion som samlat stora folkskaror. Grisarna har därför blivit vana med folk. Någon risk att man utrotar vildsvinen i området är det inte eftersom man uppskattar att det finns ytterligare cirka 50 vildsvin i närområdet.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser