Dödlig bockfight

Lindome (JJ) För ett par dagar sedan blev det ett fruktansvärt liv i Elov Johanssons hundgård hemma i Lindome. Han gick ut för att titta och bara 3-4 meter från hundarna slogs två råbockar på liv och död.

– Min smålandsstövare och jämthund var helt galna. Den gamla revirbocken kunde inte freda sig när en ny starkare bock gjorde anspråk på hans revir, berättar Elof Johansson.

– Den nya bocken hade stångat revirbocken i halsen och skadat honom så svårt att han dog. Halspulsådern hade gått av och en tagg hade gått ut igen genom skinnet så att de satt ihop. Den nya bocken drog omkring på den döda bocken när jag kom ut.

Elof insåg snabbt vad som hänt och sprang in efter en kniv för att skära loss bockarna.

– När jag kom ut igen hade de fastnat i en stolpe och båda bockarna låg ned. Direkt jag lyckats skära loss dem stack den nya bocken som en avlöning rakt ut i skogen igen. Ett ovanligt drama att få se så här, den gamla revirbocken som dog hade ett avbrutet horn och saknade flera tänder så utgången var kanske given, menar Elof.

Bockfighten slutade med döden för den gamla revirbocken sedan den nya stångat honom i halsen och fastnad med en tagg i halsskinnet. Foto: Elof Johansson.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser