Dödlig bockfight

Lindome (JJ) För ett par dagar sedan blev det ett fruktansvärt liv i Elov Johanssons hundgård hemma i Lindome. Han gick ut för att titta och bara 3-4 meter från hundarna slogs två råbockar på liv och död.

– Min smålandsstövare och jämthund var helt galna. Den gamla revirbocken kunde inte freda sig när en ny starkare bock gjorde anspråk på hans revir, berättar Elof Johansson.

– Den nya bocken hade stångat revirbocken i halsen och skadat honom så svårt att han dog. Halspulsådern hade gått av och en tagg hade gått ut igen genom skinnet så att de satt ihop. Den nya bocken drog omkring på den döda bocken när jag kom ut.

Elof insåg snabbt vad som hänt och sprang in efter en kniv för att skära loss bockarna.

– När jag kom ut igen hade de fastnat i en stolpe och båda bockarna låg ned. Direkt jag lyckats skära loss dem stack den nya bocken som en avlöning rakt ut i skogen igen. Ett ovanligt drama att få se så här, den gamla revirbocken som dog hade ett avbrutet horn och saknade flera tänder så utgången var kanske given, menar Elof.

Bockfighten slutade med döden för den gamla revirbocken sedan den nya stångat honom i halsen och fastnad med en tagg i halsskinnet. Foto: Elof Johansson.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser