Döda havsörnar hittades på Gotland

Gotland(JJ) Det har hittats tre döda havsörnar på norra Gotland. Fyndet gjordes i ett stenbrott i Bungenes. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott.

Örnarna ska analyseras vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Hans Thulin, miljöbrottsutredare vid polisen på Gotland, säger till Sveriges Radio P4 Gotland att dödsorsaken först måste fastställas, men han utesluter inte att någon skjutit örnarna. Dock tror han att det i sådant fall kan bli svårt att få tag på en gärningsman. Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser