Döda djur dumpade utanför Hagfors

Hagfors (JJ) Flera döda djur har hittats dumpade vid Gumhöjden öster om Hagfors. Två kalvar som var delvis flådda, en tjäder och flera rävar.

Inget av djuren var förruttnade, vilket tyder på att de skjutits nyligen. Händelsen rubriceras som grovt miljöbrott och brott mot jaktlagstiftningen eftersom tjäder inte får jagas vid den här tiden på året. Trots vittnen har polisen gjort bedömningen att händelsen inte är utredningsbar så en förundersökning har inte påbörjats.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser