Döda björnar obducerade

Sveg (JJ) De två björnar som, vid olika tillfällen, hittades döda i trakterna kring Lofsdalen har obducerats. Enligt preliminärrapporterna rör det sig inte om någon tjuvjakt.

En av björnarna hittades ute i skogen och den andra hittades lite senare liggande död vid Lofsåns strand. Av den första björnen var det i stort sett bara huvudet kvar, den andra kroppen var i bättre skick.

– Den första björnen hade något som såg ut som ett kulhål i huvudet men det har inte hittats några metallrester. Det som kommit fram under obduktionen är att den troligen slagits av en annan björn, berättar Torgny Svensson, Svegspolisen.

– När det gäller den andra björnen, den som hittades på stranden, så pekar mycket på att den blivit påkörd av något fordon. Enligt skadorna så stämmer de överens med en påkörning, enligt obduktionen, säger Svensson, till tidningen Härjedalen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser