Död varg var inte skjuten

Mellrud (JJ) Polisen har beslutat lägga ned utredningen kring den varg som förra sommaren hittades död på Kroppefjäll. Det finns inget som tyder på att den blivit skjuten.

Statens Veterinärmedicinska anstalt har försökt utröna dödsorsaken. När det inte lyckades skickades vargen till Lunds universitet där man konstaterat att det var en varg och att det var en årsvalp. Vargen led inte av några sjukdomar, eller hade några skellettskador. Man hittade heller inget metallsplitter i kroppen. Enligt polisen går det inte att fastställa dödsorsaken och det finns inget som tyder på att något brott ligger bakom vargens död. Därför läggs utredningen ned.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser