Död varg var inte skjuten

Mellrud (JJ) Polisen har beslutat lägga ned utredningen kring den varg som förra sommaren hittades död på Kroppefjäll. Det finns inget som tyder på att den blivit skjuten.

Statens Veterinärmedicinska anstalt har försökt utröna dödsorsaken. När det inte lyckades skickades vargen till Lunds universitet där man konstaterat att det var en varg och att det var en årsvalp. Vargen led inte av några sjukdomar, eller hade några skellettskador. Man hittade heller inget metallsplitter i kroppen. Enligt polisen går det inte att fastställa dödsorsaken och det finns inget som tyder på att något brott ligger bakom vargens död. Därför läggs utredningen ned.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser