Död varg inte skjuten

Örebro (JJ) Den varg som tidigare polisanmälts som tjuvskjuten var inte skjuten.

Obduktionen på SVA visar att vargen fått en träpinne genom kroppen. Förmodligen har vargen sprungit på en pinne som på ett olyckligt sätt inneburit att den avlidit av skadorna.Anledningen till att vargen obducerades var att man misstänkte ett jaktbrott. Polisen kommer att fortsätta utredningen, men det troliga är att inget brott begåtts.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser