Död varg hade blivit påkörd

Söderhamn(JJ) Den döda varg som hittades efter E4:an i april hade blivit påkörd. Det visar den undersökning som Statens veterinärmedicnska anstalt, SVA, genomfört.

Vargen hittades söder om Söderhamn och när den hittades hade polisen inte fått in någon anmälan om någon viltolycka.Polisen tog hand om vargen för att sedan skicka den till SVA. – Inget tyder på att det skulle röra sig om ett jaktbrott, säger Sune Nordh, på Söderhamnspolisen, till Söderhamns-Kuriren.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser