Död hund hittades i brunn

Sundsvall(JJ) En död hund har hittats i en brunn i Kvisselby. Fyndet gjordes under tisdagen och det är okänt hur hunden hamnat i brunnen.

Det var några arbetare som gjorde fyndet.
– Fakta är att man har funnit hunden död. Vi vet inte exakt hur den har hamnat där, om den självmant gått ned i hålet eller om någon puttade ned den, säger Henrik Blusi, tf förundersökningsledare på polisen i Västernorrland, till SVT Mittnytt.

Det är oklart om hunden var död redan innan den hamnade där.
Det har upprättats en polisanmälan, rubriceringen är misstänkt djurplågeri.
Det här rapporterar SVT Mittnytt.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser