Död björnunge hittades i dike

Sundsvall(JJ) En död björnunge hittades av en privatperson i ett dike efter väg 86, i Järkvissle. Djurkroppen hittades i mitten på veckan och en polispatrull åkte ut till fyndplatsen.

Man använde hund för att kontrollera så att det inte var någon björn kvar i området.
– Vi ville vara säkra på att det inte fanns någon aggressiv björnmamma kvar på platsen som kunde vara en fara för allmänheten, säger Roger Wikström, länsansvarig för jakt och viltfrågor, till Sundsvalls Tidning/st.nu.

Det har inte anmälts någon viltolyckan men polisen tror att det är en lastbil som kört på den. Och att chauffören inte uppmärksammat vad som hänt.
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning/st.nu.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser