Död björn var skjuten

Skellefteå (JJ) Den björn som tidigare hittats vid Vargforsen i Skellefteåälven var skjuten.

Björnen var rejält förruttnad när den hittades i vattnet och första undrsökningen gav inget besked om hur den avlidit. Det var när björnen undersöktes på Statens veterinärmedicinska anstalt som man kunde konstatera att björnen blivit skjuten med tre skott. Man ska nu försöka fastställa när björnen blivit skjuten. Någon anmälan från förra året om en eventuellt skadeskjutning på björn finns inte noterad hos polisen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser