Död björn hittad i Storhamrasjön

HAMRA(JJ). I helgen hittades en död björnhona i Storhamrasjön som ligger söder om Hamra i Orsa Finnmark. Polisen har i dag inga brottsmisstankar kring det inträffade. – Björnar brukar dra sig till vattnet när de blir dåliga och allt pekar på att björnen dött av naturliga skäl, säger Hans-Olov Sundström, utredare vid polisen i Gävleborg, till Ljusdals-Posten.

Björnen hade sändare på sig och den hade skickat en signal som talade om att sändaren legat still under en längre tid.

Björnhonan hade två ungar, varav en var kvar i det aktuella området.  
Djurkroppen kommer att obduceras vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.
Det här rapporterar Ljusdals-Posten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser