Djurskyddsmyndigheten bort!

Stockholm (JJ) Tre av fyra borgerliga partier vill avskaffa Djurskyddsmyndigheten. Endast folkpartiet vill ha den kvar, men vill istället byta ut myndighetens generaldirektör Matz Hammarström.

  Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund anser att myndigheten spelat ut sin roll och att den blivit en lekstuga för djurrättsaktivister. Enligt honom kom myndigheten till för miljöpartiets skull och ska därför avskaffas om den borgerliga alliansens vinner valet.Moderaterna och centern är emot myndigheten. De vill att djurskyddsfrågorna ska flyttas tillbaka till Jordbruksverket.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser